Ο σοβαρός μη ελεγχόμενος πόνος, μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα ζωής του ασθενούς, γι’αυτό για εμάς ο έλεγχος του πόνου είναι πολύ υψηλή προτεραιότητα. Οι ασθενείς αυτοί είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες αναλγητικών φαρμάκων και να απέχουν αρκετές ημέρες από την εργασία τους.

ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΧΡΟΝΙΟ ΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ.

Η Επεμβατική Ακτινολογία προσφέρει επεμβατικές τεχνικές για την ανακούφιση αυτών των ασθενών. Ο αποκλεισμός νεύρων, η επισκληρίδιος και η περιριζιτική χορήγηση φαρμάκων, είναι μερικές από τις επεμβατικές τεχνικές (μη χειρουργικές) που χρησιμοποιούμε. Η περιριζιτική διήθηση νεύρων (infiltration) ελέγχει τον πόνο που οφείλεται σε κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου, τραυματισμό, οστεοαρθρίτιδα και άλλες παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης. Οι τεχνικές αυτές μπορούν να ελέγχουν τόσο τον χρόνιο όσο και τον οξύ πόνο.

Πόνος

Οξύς πόνος, σοβαρός, μικρής διάρκειας.
Χρόνιος πόνος συνεχόμενος, ο οποίος δεν υποχωρεί, ήπιος έως σοβαρός.
Νευρογενής πόνος καύσος, αιμωδίες.

Περιριζιτική χορήγηση στεροιδών

Παθήσεις όπως η στένωση του νωτιαίου σάκκου, η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου μπορούν να προκαλέσουν χρόνιο πόνο και τοπική φλεγμονή. Υπό την καθοδήγηση Αξονικού ή τον Ψηφιακό Αγγειογράφο,  γίνεται τοπική εκχυση στεροιδών και τοπικού αναισθητικού, με
αποτέλσμα την ύφεση των συμπτωμάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν απαιτείται νοσηλεία του ασθενούς.

Nerve Blocks (Αποκλεισμός νέυρων)

Ο αποκλεισμός νεύρων είναι διαδερμική χορήγηση φαρμάκων σε κάποιο νεύρο ή κοντά σε αυτό. Το φάρμακο συνήθως περιέχει
τοπικό αναισθητικό και μακράς διαρκείας κορτικοστεροειδές. Οι αποκλεισμοί νεύρων γίνονται υπό την καθοδήγηση Αξονικού
Τομογράφου για μεγαλύτερη ασφάλεια. Δεν απαιτείται νοσηλεία του ασθενούς.
RF ιερολαγονίου

Facet Joint Block

Η αλλοιώσεις των αρθρώσεων στους σπονδύλους προκαλούν χρόνιο πόνο. Τοπική έκχυση στεροειδών στην περιοχή έχει σαν αποτέλεσμα την ύφεση των συμπτωμάτων. Δεν απαιτείται νοσηλεία του ασθενούς.